Usein kysyttyjä kysymyksiä

 
 

MIKSI YLLÄTYSTOIMISTO ON PERUSTETTU?

Jakomäen Yllätystoimiston tärkein tehtävä on tuottaa jakomäkeläisille iloa ja yhteishenkeä. Projektin tavoitteena on myös saada Jakomäen asukkaat miettimään, mikä heidän kaupunginosassaan on huomion arvoista.

MILLAINEN ON HYVÄ YLLÄTYS?

Jakomäen Yllätystoimisto toteuttaa positiivisia yllätyksiä, jotka tuovat saajalleen hyvän mielen. Kaikille hyville yllätyksille yhteistä on tietenkin yllätyksellisyys eli se, että yllätettävä ei osaa etukäteen epäillä tulevansa yllätetyksi. Muita rajoituksia ei oikeastaan olekaan. Hyvä yllätys voi olla karnevaalihenkinen juhla, nimettömänä annettu lahja tai vaikkapa sitoumus auttaa jossain arjen askareessa. Tarkoituksena on toteuttaa valitut yllätykset mahdollisimman pitkälle Jakomäessä, Jakomäen asukkaiden voimin. Ehdotusta tehdessään kannattaa päästää mielikuvitus valloilleen - tarkoituksena on, että myös yllätysten suunnittelu on hauskaa! 

KETÄ VOIN EHDOTTAA YLLÄTETTÄVÄKSI?

Ainoa kriteeri yllätyksen saajille on, että heidän tulee asua Jakomäen alueella tai olla muuten kaupunginosan kanssa läheisissä tekemisissä esimerkiksi työssään. Voit ehdottaa kaikenikäisiä jakomäkeläisiä - yllätyksen vastaanottaja voi olla sinulle läheinen tai tuntematon, näkyvässä asemassa oleva aktiivi tai omissa oloissaan pysyttelevä . Itselleen tutulle henkilölle saattaa kuitenkin olla helpompi suunnitella positiivi yllätystä. Muista perustella, miksi juuri sinä haluaisit yllättää juuri tämän henkilön!

MITÄ YLLÄTYS MAKSAA? 

Jakomäen Yllätystoimiston toteuttavat kuvataiteilija Riikka Kuoppala ja HAM Helsingin taidemuseo. Osallistuminen on ilmaista ja toteutukseen on varattu pieni yllätyskohtainen budjetti. Budjetin miettimisen sijaan kannattaa kuitenkin keskittyä ehdotuksen sisältöön: tuottaako ehdotus iloa saajalleen, onko sitä hauska suunnitella ja onko idea omaperäinen? Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja tietenkin yllätyksellisyys!

MISSÄ VALITUISTA YLLÄTYKSISTÄ KERROTAAN?

Toteutettavaksi valittujen ehdotusten tekijöihin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti maaliskuussa. Kaikki toteutuneet yllätykset dokumentoidaan valokuvin, videoin tai muulla tavoin ja kun ne on toteutettu, niistä julkaistaan pieni kertomus tällä sivustolla.

MUUTA KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ YLLÄTYSEHDOTUSKAAVAKKEELLA  TAI LÄHETÄ YLLÄTYSTOIMISTOLLE SÄHKÖPOSTIA!